Gröna diamanten: Fokus på natur, teknik och skapande!

Ett av målen för denna termin är natur, teknik och skapande. Vi arbetar med våra utegrupper som gör utflykter till skogen där de bl.a. gör olika experiment. Vi arbetar med experiment även inomhus, samt med magnetism mm. Vi har en pysselhörna där barnen får utveckla sin skaparlust med hjälp av olika färger, pennor och pyssel.

Vi arbetar bl.a under terminen med de länder som barnen i vår barngrupp eller deras föräldrar kommer ifrån.

Vi pratar om flera saker såsom landets flagga, språket, musiken, djuren och matkulturen i länderna. Vi involverar familjerna på så sätt att de om de vill får bidra med information och/eller sevärdheter samt även smakprov från landet.

Vi pratar mycket med barnen om vår värdegrund dvs. vi pratar med barnen om demokrati och att alla barn ska känna sig trygga och respekterade.

En kommentar till “Gröna diamanten: Fokus på natur, teknik och skapande!