Ny termin på Gröna

Vi har den här terminen fördjupat oss i bl.a. modersmål. Vi har tagit hjälp av våra familjer med olika modersmål i vår barngrupp och vi lär oss siffrorna 1-10, alfabetet, fraser, sånger, seder och mycket annat. Vi arbetar även med våra digitala verktyg för att ta reda på fakta och information om de olika språken och länderna.

Barnen får använda sig av digitalisering bl.a. med hjälp av sagor och sånger som läses in med QR-kod. Vi arbetar även med koder och programmering i olika former såsom att tex baka (följa ett recept).

Vi arbetar nu med området ljud och kommunikation. Vi har lärt oss tecken som vi använder som alternativ kommunikation (TAKK) tillsammans med det talade språket i samlingar och i den dagliga verksamheten. För att göra barnen medvetna om olika ljud gör vi övningar där vi använder vårt sinne hörseln.

Vi fortsätter med våra utegrupper där man just nu pratar om och tittar på olika sorters knoppar och följer det som händer i naturen.

I den dagliga verksamheten använder barnen sig av vårt Montessorimateriel och övrigt materiel som de får välja fritt bland.