Vårterminen på Blå

Äntligen är det vårtermin, ljusare och lite lättare att vara ute längre stunder på dagarna. Vi är hur som helst ute och leker i alla olika sorters väder, och det är både roligt, lärorikt och hälsosamt!

Precis som förra terminen så har vi delat in oss i tre grupper som turas om att ha lite längre utedagar. Under vintern har en utav våra grupper också haft gymnastik i Flickskolan. Det har varit så uppskattat! Annars på våra utedagar går vi oftast till skogen, men det kan också hända att vi tar en promenad till havet eller till någon lekplats. Den här terminen har vi både tema ”Våren” och ”Hitta Vilse” på utedagarna.

Från och med januari i år fick vi en ny lag – Barnkonventionen, och den har vi pedagoger självklart satt oss in i, men vi har också pratat med barnen om deras rättigheter. Vi har haft en fin bok till hjälp som heter ”Rätt lätt” och en boksamling ”Tio kompisböcker” som bygger på Barnkonventionen.

Under våren har vi också ett tema som vi kallar ”Stjärnfamiljer”. Där diskuterar vi olika familjekonstellationer, vi pratar om hur det kan vara att bo på olika ställen om föräldrarna är separerade, och om hur ett barn kan bli till. Vi pratar om att alla är olika, känner och tänker på olika vis och att alla får lov att vara den man är.