Lek och självständighetsträning på röda

Vi är en småbarns avdelning med barn mellan 1-3 år. Här på röda diamanten arbetar vi med läroplanen som genomsyrar vår verksamhet, men även montessoripedagogiken. Vår avdelning har låga bord, stolar och miljön är anpassad efter barnen. Vi arbetar mycket med att öva på vår självständighet, och att vi hjälper varandra. Vårt mål är att barnen ska få möjlighet att vara med och hjälpa till så mycket som möjligt under dagen, exempelvis torka borden, sopa golven eller köra matvagnen.

”Hjälp mig att hjälpa mig själv”

Maria Montessori

En vanlig dag på röda diamanten så ingår utelek, samling, rörelselek, dans och sång. Vi arbetar mycket med grovmotorik genom ”miniröris”, springa, hoppa studsmatta, balansera, gå i trappor, åka rutschkana, baka sandkakor m.m. Finmotoriken arbetar vi bland annat med, med hjälp av vårt montessorimaterial som barnen har möjlighet att använda.

Med vänlig hälsning Jessica, Elin, Ulrika och Annie