Fysik, geometri och koordinater på Gröna diamanten

Den här terminen fördjupar vi oss extra mycket i matematikens värld. Matematik finns överallt och det är just det som gör det så spännande. Vi vill få barnen intresserade och låta dem upptäcka det roliga med matematik. På våra samlingar har vi tagit upp ämnen som varför en tung båt kan flyta, geometri där vi pratar om olika matematiska former, lekt mattelekar och mätt en majsplanta för att upptäcka hur lång den är jämfört med barnen. Vi fortsätter med våra Äventyrsgrupper och väver även där in matematik ute i skogen.

En dag fick barnen pröva på att använda sig av ett enkelt koordinatsystem och de har även plockat naturmaterial i skogen, räknat dess antal för att sedan placera vid rätt siffra. Vi vill på ett skojigt sätt ge barnen de matematiska grunderna för att de sedan ska kunna bygga vidare på det när de när de kommer upp i skolan.