Sagolådor, Polyglutt och BeeBot på Blå Diamant

Vi på Blåa diamanten har en härlig grupp med nyfikna barn som är väldigt pigga på att lära sig nya saker!

Barnen älskar också att vara ute. Varje dag oavsett väder är vi ute på vår fina gård och leker. Med äventyrsgrupperna går barnen till skogen och upplever naturen och lär sig om bland annat allemansrätten. Detta har vi möjlighet att göra varje vecka. Under vintern har vi också varit med en av äventyrsgrupperna i Flickskolan och haft idrott.

Den här terminen fördjupar vi oss lite extra i olika delar av språket. Med spännande sagolådor, roliga flanosagor och olika böcker ger vi barnen förutsättningar för att utveckla intresse för berättelser, bilder och texter. Vi har rim, ramsor och sånger med rörelser och tecken, för att uppleva glädjen med att leka med ord och uttrycka sig på olika sätt. Vi använder oss också av Polyglutt där det finns böcker inlästa på olika språk. Barnen har ett stort intresse för det skrivna språket, och vi använder oss av montessorimaterialet för att utveckla det intresset. Eftersom barnen är på lite olika nivå kan det t.ex. vara att lära sig bokstävernas ljud med hjälp av sandpappersbokstäverna, skriva ljudenliga ord eller att läsa ord eller böcker.

Tillsammans med BeeBoten (en liten robot) lär barnen sig på ett lustfyllt sätt om programmering, buggar och loopar. Vi använder lärplattan på ett sätt som stimulerar utveckling o förståelse för den digitalisering de möter i vardagen.

Glada hälsningar från pedagogerna på blå,

Carina, Emmelie, Marie, Anita och Fikrije.